Initiatieven

Amersfoort is een stad waar veel gebeurd en waar heel veel kan. Korte lijnen en intensieve samenwerking tussen de verschillende spelers in de stad maken het mogelijk om snel te schakelen.  Amersfoort Creatieve Stad stelt de kennis en kunde van haar netwerk graag ter beschikking en helpt  waar wenselijk en mogelijk waardevolle initiatieven snel tot wasdom te brengen.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Creative Meetups
  Creative Meetup’s zijn inspirerende netwerkbijeenkomsten waarbij ontmoeten en verbinden centraal staat. Een ontspannen setting en verrassende thema’s en werkvormen zorgen er voor dat je met een hoofd vol ideeën en waardevolle contacten aan de slag kunt.
  Zie berichtgeving Creative Meetup’s
 •  

 • Gemaakt in Amersfoort
  Gemaakt in Amersfoort is van portfoliosite van Amersfoortse creatieven uitgegroeid tot het podium voor de creatief/innovatieve ondernemer in de regio Amersfoort. Met een doorlopend geactualiseerde designportal, 2x per jaar een portfoliomarkt, de jaarlijkse uitreiking van de GIA Award en het jaarboek Gemaakt in Amersfoort, het platform om je bedrijf te profileren of creatief talent te ontdekken.
  Zie berichtgeving Gemaakt in Amersfoort
 •  

 • PechaKucha 033
  PechaKucha (Japans voor ‘geroezemoes’) is een leuke avond voor iedereen die benieuwd is naar nieuwe ideeën van architecten, kunstenaars, ontwerpers, marketeers en uitvinders. Een goed idee laat zich snel vertellen en kan velen inspireren! Wie iets wil vertellen, toont op een PechaKucha-avond 20 dia’s en geeft per dia 20 seconden toelichting. Na 400 seconden staat de volgende spreker klaar. PechaKucha is: ‘live’ inspiratie met een hapje en een drankje. De bezoeker neemt 10 verse ideeën mee naar huis.
  Zie berichtgeving PechaKucha033
 •  

 • 8UO
  In acht uur tijd werken vijf teams die bestaan uit vijf creatieven en een coach aan verschillende opdrachten voor vijf goede doelen. Het mes snijdt aan twee kanten; goede doelen krijgen mooie gratis ontwerpen en goede ideeën en jonge creatieven kunnen de creatieve producten toevoegen aan hun portfolio en leveren een belangrijke bijdrage aan de maatschappij. Zie berichtgeving 8UO
 •