Spoffin lanceert nieuw programma voor bedrijven

Bij sponsoring is het vaak: ‘geef ons geld en dan maken wij een festival’. Spoffin pakt het anders aan en zoekt de samenwerking op. Bedrijven en organisaties kunnen bijvoorbeeld repetities van artiesten bijwonen, gevolgd door een inhoudelijke workshop. Of onder begeleiding van een deskundige gids een thematische route langs voorstellingen volgen. Daarmee biedt Spoffin bedrijven de gelegenheid zich op een unieke én moderne manier aan dit jonge en dynamisiche festival te verbinden.

JolyVyann 1140x450

‘De artiesten die Spoffin naar Amersfoort haalt, hebben kwaliteiten waar het bedrijfsleven ook iets aan heeft. We organiseren daarom op verschillende manieren ontmoetingen tussen bedrijven, organisaties en kunstenaars,’ zegt zakelijk leider Maaike Boersma. Kunstenaars weten – vaak met minimale middelen – topvoorstellingen neer te zetten die ons als publiek nieuwe dingen laten zien en die aanzetten tot andere manieren van nadenken. Bedrijven en organisaties kunnen daar in hun core business hun voordeel mee doen.

Jolyvyann

’Met ons nieuwe bedrijvenprogramma gaat het echt om samenwerking’, aldus Boersma. ‘Klassieke sponsoring is voor veel bedrijven niet erg interessant, omdat het geen inhoudelijke bijdrage levert aan het bedrijf. Geld vanuit het bedrijfsleven is wel nodig voor een gezonde mix aan inkomsten, zodat het festival niet alleen afhankelijk is van subsidies en het publiek. Wij hebben daarom samen met een aantal Amersfoortse ondernemers gezocht naar nieuwe vormen van zaken doen. Wat kunnen wij bedrijven inhoudelijk bieden en hoe kunnen we elkaar versterken op zo’n manier dat dit ook een positieve bijdrage levert aan het culturele en economische klimaat in de regio?’

Spoffin op Locatie

Dit jaar programmeert Spoffin in samenwerking met Matchpoint en het bedrijfsleven een voorstelling op het terrein van Zon en Schild. Een aantal bedrijven heeft zich hier al als partner voor aangemeld. ’We organiseren jaarlijks zo’n 200 projecten, maar met cultuur doen we nog niet zo veel. Dus wij zijn heel blij met Spoffin op Locatie, het is echt iets bijzonders,’ zegt Adith van Vuuren van Matchpoint. Spoffin op Locatie is één van de onderdelen van het nieuwe programma voor bedrijven van het Amersfoortse festival voor professioneel straat- en locatietheater.

Uitwisseling en workshops

Naast Spoffin op Locatie is er ook Spoffin Uitwisseling, waar VBC notarissen inmiddels voor heeft gekozen: het bijwonen van een repetitie van Spoffin-artiesten, gevolgd door een inhoudelijke workshop waarin deelnemers hetgeen zij tijdens die repetitie hebben gezien en ervaren, vertalen naar hun dagelijkse werk, onder begeleiding van ervaren trainer Marcoen Hopstaken uit Amersfoort.

Bedrijven en organisaties kunnen ook tekenen voor de Spoffin Experience: een thematische toer voor klanten en medewerkers langs een aantal voorstellingen, met inhoudelijke toelichting door een gids. En tijdens de Spoffin Amuses in theater Flint, de feestelijke openingsavond van het festival, is er de Spoffin Ontmoeting, een verrassende kennismaking tussen artiesten en bedrijven.

Meer informatie over het Spoffin Bedrijvenprogramma is te vinden op: http://www.spoffin.nl/partners/ Interesse in het bedrijvenprogramma. voor dit jaar of voor 2017? Bel of mail ons: bedrijven@spoffin.nl

  • Willemien Veldman-Marsman: 06 51 47 12 07
  • Marcoen Hopstaken: 06 53 37 09 09
  • Raoul Persoon: 06 57 84 94 81