ClickNL Technology Update: Data Governance

logo-clicknlOp dinsdag 14 juni van 14:30-17:00 organiseert iMMovator in samenwerking met TNO de tweede Technology Update van dit jaar, ditmaal over data governance. Data governance gaat over het organiseren van data binnen je bedrijf. In één middag word je door Freek Bomhof (TNO) bijgepraat rondom governance-issues die waar je mee te maken krijgt bij het gebruik van big data. Freek zal de deelnemers ook meenemen in de Big Data Game die mede door TNO is ontwikkeld, waarmee je scherper krijgt welke toegevoegde waarde Data Driven Innovations kunnen hebben voor je organisatie, en hoe je je organisatie daarop moet voorbereiden en inrichten. Data governance is een van de meest urgente onderwerpen bij grootschalig gebruik van data, zo bleek ook uit onze Datascience-serie masterclasses.

Data governance
Op het gebied van data-analyse, machine learning en visualisatie verschijnt een continue stroom aan vernieuwingen en mogelijkheden. In de praktijk is de grootste hobbel tegenwoordig de stap ervóór: hoe kom je bij je data, ken je de status van de data, wat betekenen de velden, mag het eigenlijk allemaal wel, en: wie gáát daar eigenlijk over?  In toenemende mate is ook de organisatie van data-uitwisseling tussen organisaties daarbij een issue. Naast de wat formelere governance is er ook nog een heel aantal andere factoren om rekening mee te houden: cultuur en adoptie; eigenaarschap en bedrijfsmodellen; concurreren of samenwerken.

– See more at: http://www.clicknl.nl/media-ict/events/technology-update-data-governance/#sthash.oq1pJQnA.dpuf