Games als serieuze media – Applied Games Summit, 1 Oktober

Op 1 oktober wordt tijdens de Applied Game Summit de hele dag gesproken over hoe leren, veranderprocessen en zorg verbeterd worden met games. Keynote spreker is Ian Livingstone die het programmeren als vast onderdeel in het Brits onderwijs heeft helpen realiseren. De uit New York afkomstige gamedesigner Nicholas Furtugno (o.a. van Diner Dash, Walking Dead, Breaking) vertelt meer over Games for Change. De Applied Game Summit wordt georganiseerd tijdens het Nederlands Filmfestival als onderdeel van het programma interactieve media en games.

IanLivingstone

Internationale impact van games

Er zijn nog meer internationale cases. Thorsten Unger van het Duitse G.A.M.E vertelt meer over hoe Play zijn weg vindt binnen het Duitse bedrijfsleven. Hester Stubé vertelt over E-Learning Soedan, een game die kinderen op het platteland leert rekenen zonder docent. De game is met Flavour en Warchild opgezet en heeft ook een prijs gewonnen van Unicef. Sherida Halatoe (Beyond Eyes), Paweł Czaplarski(This War of Mine) and Mata Haggis (Fragments of Him) bespreken tijdens een panel discussie hoe zij de onderwerpen blindheid, oorlog en verlies in hun games hebben verwerkt.

Zorgvuldig getest

Alhoewel de zorg soms tijd nodig heeft om vernieuwingen te adapteren, worden op de summit zeven games gepresenteerd die zijn gevalideerd of nu worden gevalideerd. Hier een paar voorbeelden:

  • Grendel Games zal spreken over hun game voor kinderen met niet aangeboren hersenletsel;
  • Monobanda Interactive vertelt over hoe de Tovertafel wordt gebruikt in tehuizen als activiteit voor ouderen met dementie, en het proces van prototype naar product;
  • Fantazm laat zien hoe ze de fysiotherapeut hulp bieden bij nek en schouderoefeningen met een Virtual Reality Smartphone.

Bestel nu je kaarten

1 Oktober is dichtbij, dus bestel nu je kaarten. Meer informatie over de sprekers en het complete programma vind je op http://controlconference.com/day-3-applied-games-summit/

De Applied Game Summit vindt plaats in het moderne muziekcentrum TivoliVredenburg te Utrecht. Het congres wordt georganiseerd door Control en ImproVive, in samenwerking met het Nederlands Filmfestival en Growing Games. Het congres is mede mogelijk gemaakt door de steun van Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht en de Economic Board Utrecht.