EBU College 4 juni 2015 – Smart Cities

logo_EBU4 en 5 juni staan in Utrecht in het teken van smart cities! Daarom nodigen we u graag uit voor het EBU College op donderdagmiddag 4 juni over smart cities.

Keynote spreker Matthijs Kouw (Planbureau voor de Leefomgeving) gaat tijdens dit college met u de diepte in. Wat verstaan we onder de term smart city? Gaat het alleen om een stad die slimme technologieën gebruikt om bestaande infrastructuur efficiënter te maken? Of vraagt een smart city ook om een andere sociale benadering, met een nieuwe rolverdeling tussen burgers en overheden? Matthijs Kouw pakt smart grids en smart metering als voorbeeld voor hoe steden hun ambitie op het vlak van duurzame energie slim kunnen vormgeven.

Over Matthijs Kouw: Matthis Kouw richt zich in zijn werk als onderzoeker Smart Cities op de waarop waarop techniek, wetenschap en samenleving elkaar beïnvloeden.

Over EBU College: EBU College begint op donderdag 4 juni om 16.00 uur. Na de aftrap door Matthijs Kouw wordt het nadrukkelijk een werkcollege, met bijdragen van alle deelnemers. Na aanmelding ontvangt u relevante literatuur ter voorbereiding.

Tijdstip: 16:00u – 17:30u
Locatie: Villa Jongerius, Kanaalweg 64, Utrecht (op loopafstand van Utrecht Centraal station)

U kunt zich hier aanmelden voor het college.