Happy Biking Project

Van de vier grote steden in Nederland worden in Utrecht de meeste meters afgelegd met de fiets. Daarnaast stappen steeds meer Utrechters op de fiets. Goed nieuws, maar de groei van het aantal fietsers levert ook frustraties op.

Een week lang hebben Utrechtse fietsers met GoPro camera’s door de stad gefietst. Welke fietsfrustraties kwamen zij allemaal tegen?

 

 

The Happy Biking Project is een project van Springlab in samen werking met Het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen. Binnen dit project wordt gewerkt aan innovaties die fietsen in Utrecht leuker maken, te beginnen met de meest urgente fietsfrustraties.Via een stemronde worden de meest urgentie frustraties bepaald. Vervolgens worden oplossingen bedacht, prototypes gemaakt en getest. Voor de start van de Tour worden de prototypes gepresenteerd.

The Happy Biking Project maakt deel uit van Tourlab. Tourlab is het fietsinnovatieplatform rondom de Tourstart waar liefde voor de wielersport, business en innovatie bij elkaar komen.Tourlab versnelt de ontwikkeling van fietsinnovaties. Tourlab is een initiatief van de Kamer van Koophandel en Economic Board Utrecht.

Café du Tour

Tourlab organiseert in de aanloop naar de ‘Grand départ’ in 2015 diverse Cafés du Tour. Het eerste Café du Tourging eind augustus van start. 27 november vindt het tweede Café du Tour plaats. Hier wordt het tweede project onder Tourlab gepresenteerd.

Aanmelden is nog mogelijk.

Café du Tour is onderdeel van TOURlab Utrecht, een initiatief van de Kamer van Koophandel, de Economic Board Utrecht en het Businesspeloton Utrecht