Gemaakt in Amersfoort 2014

gia2.0‘In an age of custom-fabricated, do-it-yourself product design and creation, the collective potential of a million garage thinkerers and enthusiasts is about to be unleashed upon the economy, driving a new age of manufecturing’ – Chris Anderson, auteur Makers, the new industrial revolution

Makers aller landen verenigt u; om te beginnen in de Regio Amersfoort. In de achterliggende periode van Amersfoort Creatieve Stad  hebben Egbert van Triest en Gijsbert Raadgever eerder al de creatieve output onder de naam Gemaakt in Amersfoort bij elkaar gebracht. Door middel van een drietal markten, Awards uitreikingen en een diner is er veel contact gelegd, zijn er opdrachten ondergebracht in regio en is de zichtbaarheid daardoor vergroot.

Egbert en Gijsbert hebben besloten het project dit jaar een vervolg te geven. Om te beginnen hebben ze hiervoor de website op de schop genomen, waarbij gebruik is gemaakt van bestaande netwerken als Behance, Linkedin, Pinterest, Etsy en Vimeo, vanuit de gedachte dat de meeste makers al actief zijn op één of meer van die plekken. Wat is er dan sterker om daarbij aan te haken voor het doel om makers uit de Regio Amersfoort zichtbaar te maken en met elkaar te verbinden?

Daarnaast geloven Egbert en Gijsbert in ‘ontmoeten’. Juist in dit digitale tijdperk zie je een grote behoefte aan live evenementen. Het land kent talloze festivals, congressen en evenementen. Daar ontmoet men elkaar, deelt men, is men samen en ontstaat nieuwe energie. In de maand oktober organiseert GiA in het Rietveldpaviljoen/Huis van het idee op de Zonnehof het Gemaakt in Amersfoort evenement. Tijdens dit evenement laten ze een staalkaart  zien van wat makers van Amersfoort produceren. Elke dag neemt een maker intrek in het paviljoen. Op die dag is hij aanspreekpunt voor Gemaakt in Amersfoort en natuurlijk voor zijn eigen bedrijf. In september komt er een ‘GIA guide’ waarin voor iedereen in begrijpelijke taal wordt uitgelegd hoe het meeste resultaat valt te halen uit Gemaakt in Amersfoort.

Gemaakt in Amersfoort
11 – 26 oktober 2014
Rietveldpaviljoen/Huis van het idee Zonnehof 1
Meer informatie en aanmelden: gijsbert@akimoto.nl