Innovation Day 2013 op 11 december

Innovation Day 2013 is groen, gezond en slim
‘Groen, gezond en slim’ is het thema voor Innovation Day 2013 in De Nieuwe Stad op het Oliemolenkwartier in Amersfoort. Woensdag 11 december 2013 staat in het teken van ontmoeting, innovatieve projecten en interessante sprekers. Innovation Day gaat van start met een zaalprogramma, waarna de deelnemers uiteengaan in diverse subsessies en een netwerkmarkt. De dag wordt afgesloten met een plenaire sessie.

Wanneer is innovatie nu eigenlijk succesvol? En wat is de relatie tussen creativiteit en innovatie? Hoe kunnen kleine bedrijven een rol spelen bij innovatie en hoe werken ze met grote bedrijven samen? Dagvoorzitter Jim Stolze (auteur, ondernemer en columnist) gaat samen met de sprekers op zoek naar een antwoord op deze vragen.

Keynote spreker Daniel Ropers van bol.com
Begonnen als online boekhandel is bol.com inmiddels uitgegroeid tot een pijler van de Nederlandse e-commerce industrie. Het bedrijf introduceert steeds nieuwe producten en diensten. Daniel Ropers vertelt over deze innovaties tijdens het ochtendprogramma. Andere sprekers zijn Wim van Rooijen en Jan Henk Bouman van Fountainheads. Zij nemen ondernemers mee in de wereld van Quantified Self, Augmented Reality, Innovatie en het belang van social business.

Subsessies over groen, gezond en slim
De middag wordt ingevuld met diverse subsessies. Tijdens deze sessies wordt er onder meer vanuit het thema ‘slim’ gekeken naar de ontwikkeling van diensteninnovatie en naar de ‘do’s en don’ts bij het inzetten van games. In het kader van ‘groen’ is er aandacht voor de circulaire economie in de bouw en duurzame oplossingen voor leegstand van kantoren. Het thema ‘gezond’ is onder andere vertegenwoordigd in de deelsessie over ‘Wonen zonder Zorgen’.

Speciaal welkom
De gemeente Amersfoort neemt de break-out ‘Slim’ voor haar rekening, en nodigt u hierbij van harte uit om daarbij aanwezig te zijn. In deze sessie presenteren we de aansprekende resultaten van de projecten Amersfoort Creatieve Stad, AmersfoortBreed en ontwikkeling van het Oliemolenkwartier als creatieve broedplaats. Zes ondernemers laten via het bekende PechaKucha format in 20 x 20 seconden zien welke bijzondere initiatieven, producten en diensten er ontwikkeld zijn.

Met onder andere:

  • Gijsbert Raadgever, publisher/designer/editor of ono-ono magazine at AKIMOTO over Gemaakt in Amersfoort
  • Kai Köllen, partner Ideate over diverse diensteninnovatie projecten van Amersfoort Breed
  • Hans van Helden, initiatiefnemer Discover! over de kracht van samenwerking
  • Laurens Olieman, bouwer, ondernemer in horeca en kantoorverhuur o.a. de Inspiratieboot en Locatie Schipbreuk over de ontwikkelingen in het Oliemolenkwartier
  • Jennifer Feaster, mede-oprichter van Timetag over Timetag ontstaan uit Amersfoort Breed
  • Matthijs Dierckx, oprichter en uitgever van Control Magazine, Control Conference, Dutch Game Awards, Control Jobs, Control Gamelab en de Serious Games Special over Game in the City
  • Pascale Broks, Adviseur directie Xcellent ICT Groep, bestuurslid EBU, vicevoorzitter REO en VAB over o.a. de toekomst van diensteninnovatie in de regio ‎
  • Alice van Diepen, directeur Archief Eemland
  • Jurre van Dorp, ontwerper bij Droomlab, Mentor op HKU en Internet consultant bij Dutchworld Solutions

Maar er is meer! Behalve terug, kijken we natuurlijk ook vooruit. De koppeling van de creatieve economie en de reguliere economie via Diensteninnovatie blijkt in Amersfoort een resultaat met potentie. Vandaar dat we graag met u, als bijdrager in dit succes, de opmaat naar het vervolg willen lanceren. Een vervolg met ook voor u interessante mogelijkheden.

Herman Wijffels reikt Duurzaamheidsprijs uit
De tweede plenaire sessie staat onder andere in het teken van de uitreiking van de Duurzaamheidsprijs. De prijs wordt uitgereikt door Herman Wijffels, hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering aan de Universiteit Utrecht en verbonden aan het Utrecht Sustainability Institute.

Aandacht voor innovatie bij RTV Utrecht
In de aanloop naar het evenement is er op zondag 8 december een speciale uitzending over innovatie door het TV-programma BV Utrecht. Ook Innovation Day komt dan aan de orde. De uitzending is te zien bij RTV Utrecht vanaf 7.10 uur en wordt elk uur herhaald.

Nu aanmelden
Innovation Day 2013 is een initiatief van de gemeente Amersfoort en de Economic Board Utrecht en wordt mogelijk gemaakt door vele partners waaronder de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Kamer van Koophandel Midden-Nederland. De dag is gratis te bezoeken. Meer informatie en aanmelden op: www.innovationday2013.nl.

Een impressie van InnovationDay 2012: