Making Progress: over het geheim van innovatie en vooruitgang

making progress logoWie zijn de innovators die, in een wereld waarin alles steeds sneller lijkt te veranderen, toch in staat zijn om continu waarde te creëren en vooruitgang te boeken? Wat maakt deze innovators succesvol, wat hebben ze gemeen en wat kunnen we van ze leren? De antwoorden op deze vragen krijg je te zien in Making Progress, een inspirerende documentaire over leiderschap, samenwerken en ontwerpen, over zwarte gaten en avonturen.

Vooruitgang
In de documentaire vertellen zeven ‘aanjagers van de Nederlandse economie’ zelf hoe zij succesvol innoveren om zo vooruitgang te boeken. Zo zien we een bezoek aan Raimo van der Klein, mede-oprichter van Layar, wellicht een van de meest baanbrekende mobile startups in Nederland. Ook wordt gesproken met Wouter de Heij die het verschil maakt in Food Technology; hij ontwerpt ons toekomstige eten. Wilco van Rooijen, die bekend staat als beroepsavonturier, vertelt over Antarctica 2048, zijn volgende missie.

Het land door
Making Progress gaat op 12 september in Utrecht in première. U kunt hierbij zijn, want de inschrijving is geopend. Na de première gaat Making Progress het land door. Naast Utrecht, Rotterdam, Groningen, Maastricht en Antwerpen worden er ook in Amsterdam en Eindhoven publieke screenings georganiseerd. Ook volgen er verschillende in-house screenings bij bedrijven, waaronder bij KLM en Sanoma en worden er evenementen bezocht, zoals Interaction14, Fronteers en A Better World by Design (USA).

31Volts
Het Utrechtse Service Design bureau 31Volts is de maker van de documentaire.  31Volts helpt organisaties met de innovatie van hun dienstverlening. Design als methodiek biedt hierbij een succesvolle benadering voor het creëren van nieuwe waarde. Making Progress is geboren uit de nieuwsgierigheid van 31Volts naar andere mensen die in onze huidige tijd niet praten over innovatie maar het daadwerkelijk doen.

De totstandkoming van de documentaire is mede mogelijk gemaakt door het programma Innovation is Served. De Taskforce Innovatie Regio Utrecht voert samen met diverse service design bureaus, stakeholders en kennis instellingen dit programma uit. Innovation is Served maakt onderdeel uit van het economisch stimuleringsprogramma Pieken in de Delta van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en wordt ondersteund door de gemeente Utrecht en provincie Utrecht.

Première Making Progress
Datum:  donderdag 12 september 2013
Tijd:   14.00 – 16.00 uur; Vanaf 16.00 uur een informele borrel
Locatie:  Louis Hartlooper Complex in Utrecht

Aanmelden
Meld u hier aan voor de première. Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij!
Bekijk de trailer