Location Based Experience op 11 april

Tablets en smart phones maken het krijgen van informatie over een specifieke locatie en het beleven ervan steeds eenvoudiger en leuker. De innovaties en creatieve mogelijkheden op dit gebied ontwikkelen zich razendsnel. Kom op donderdagmiddag 11 april naar het Geofort in Herwijnen en laat u inspireren! Zodra u van huis vertrekt richting Geofort gaat uw middag al van start, want de mobiele app iWhisper maakt van uw reis een ware belevenis!

Key note spreker van de middag is Willem-Jan Renger. Hij geeft zijn visie op de ontwikkelingen op het gebied van Location Based Gaming, Motivational Learning en Toerisme, Daarnaast worden er korte presentaties gegeven over de Geotour App, Lost in Time, Domplein, iWhisper en Lopend Leren. In de workshops die volgen komt u nog meer te weten en kunt u zelf aan de slag.

Programma
13.00 – 13.30 Inloop
13.30 Welkomstwoord
13.40 Willem-Jan Renger (HKU) over location based gaming, motivational learning and turism (keynote is in het Nederlands)

14.10 Korte presentaties
1. Lost in Time Tempeest
2. Domplein Traiecto/Tempeest
3. iWhisper iWhisper/Geofort
4. Geotour App Sparckl/Geofort
5. Lopend Leren 7scenes/Technolab Leiden

14.40 PAUZE

15.10 Meer weten over de toepassingen en ze ervaren
1. Lost in Time/Domplein
2. iWhisper
3. Geotour App
4. Lopend Leren

16:10 Breng uw eigen case in en laat u inspireren
17:10 Borrel
18.30 Einde

Workshops
1. Lost in Time (een iPad avontuur dat je meeneemt op een tijdreis door binnensteden) en Domplein (een rijke historie beleven jaar via de iPad met fotorealistische 3D-modellen)
2. iWhisper ( luisteren op basis van je locatie naar audiofragmenten zoals verhalen en liedjes)
3. Geotour App (op basis van de locatie gebruikers informeren)
4. Lopend Leren (locatie gebaseerde ervaringen op een educatieve manier inzetten voor scholieren).

In het laatste deel van de middag geven wij u de gelegenheid een eigen case in te brengen en u te laten inspireren door de aanwezige bedrijven. U kunt deze case mailen tot uiterlijk 29 maart naar info@taskforceinnovatie.nl. Afhankelijk van het aantal inzendingen delen wij uw case in bij het bedrijf dat het beste bij uw case past. Voor overige bezoekers is het mogelijk deze case besprekingen te volgen. Bij een grote hoeveelheid aan cases wordt er geselecteerd.

De bijeenkomst is geschikt voor o.a.organisaties in erfgoed, toerisme, horeca&retail, natuursector, educatie, voorlichting en mobiele dienstverleners en pers met als doel creatieve innovatieve producten te presenteren en kennis uit te wisselen over de mogelijkheden van het gebruik van mobiele telefoons en tablets op locatie.

Datum: donderdag 11 april 2013
Tijd: Vanaf 13:00u
Locatie: Geofort, Herwijnen | Route
Kosten: Gratis na aanmelding

Ik wil me aanmelden