Game in the City: Disruption & Innovation

Epke Zonderland en Tim Coronel waren de keynote sprekers tijdens de 5e editie van het tweedaags zakelijke evenement Game in the City, dat plaatsvond op 22 en 23 november in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Op de eerste dag, met meer dan 400 bezoekers, lag de nadruk op het bij elkaar brengen van bedrijven van binnen en buiten de game industrie.

Prijswinnaars
Andere hoogtepunten die dag waren striptekenaar Romano Molenaar, Talpa CEO Pim Schmitz en de Koreaanse delegatie van 8 bedrijven. Een van de Koreaanse deelnemers gaf daarbij ook een originele demonstratie ‘Gangnam Style’ dansen. In de avond werden 14 Dutch Game Awards uitgereikt voor een volle zaal met 300 gasten. Grote winnaar werd de Utrechtse studio Ronimo Games, die drie van de ‘uilen’ mee naar huis mocht nemen.

Masterclasses
Op de tweede dag kwamen 500 studenten en jonge ondernemers naar Amersfoort voor de door Dutch Game Garden georganiseerde masterclasses, met onder andere een keynote van Sean Muray van Hello Games. Tegelijk kon men informeren naar een stageplaats op de jobfair of in de treinwagon van Microsoft kijken naar de nieuwste ontwikkelingen in de huiskamer.

Amersfoort wil in samenwerking met ondernemers het creatieve klimaat in de stad versterken omdat creativiteit een belangrijke factor voor economische bloei is. Game in the City wordt georganiseerd vanuit het project Amersfoort Creatieve Stad, net als tal van andere activiteiten om deze bedrijvigheid te vergroten. Zo wordt Amersfoort een broedplaats voor creatieve industrie.