Utrechtse studio Ronimo grote winnaar – Vakprijzen voor gamesindustrie uitgereikt

AMERSFOORT – Gisteravond zijn voor het vijfde jaar de Dutch Game Awards uitgereikt, de vakprijzen voor de Nederlandse gamesindustrie. Grote winnaar is de Utrechtse studio Ronimo Games, dat drie van de ‘uilen’ mee naar huis mocht nemen. Ronimo won de prijzen voor hun Awesomnauts, een succesnummer op PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De beste Serious Game is ‘De Ontdekker’, een spel dat blinde en ziende kinderen samen kunnen spelen . Het beste reclamespel (‘advergame’) is Red Bull Formula Face, een online racegame waarin spelers via een webcam met hun hoofd een raceauto besturen. Voor het eerst is ook een aparte award uitgereikt voor de beste animatie in een game, gekozen door een vakjury van de Nederlandse branchevereniging voor animatieproducten (de VNAP). Winnaar daarvan is DoubleDutch met Speedrunner HD. De prijs voor de beste game in de zorg, de Games for Health Europe Award, ging naar de Amsterdamse studio Flavour voor hun Ambulance Control. Het succesvolle iPad-spel Fingle, een soort twister voor tablets, won twee ‘uilen’.

 

De Dutch Game Awards worden georganiseerd door het congres Game in the City en het vakblad Control Magazine. De meeste winnaars zijn aangewezen door diverse vakjury’s, de winnaar van de overall prijs, de Control Industry Award, is gekozen door de lezers van het vakblad. De prijzen zijn uitgereikt tijdens een groot diner met 300 gamedevelopers, onderdeel van het Game in the City-congres in Amersoort

Overzicht winnaars Dutch Game Awards 2012

De volledige fotoreportage van de Dutch Game AWARDS, gemaakt door Pauline en Wim Opmeer van Opmeer Reports is te bekijken op het Flickr account van Amersfoort Creatieve Stad. http://www.flickr.com/photos/amersfoortcreatievestad/sets/72157632073776887/