Congres Game in the City illustreert impact games op samenleving

‘Disruption & Innovation’ thema tijdens 5e lustrum editie op 22 en 23 November
Zowel in de huiskamer als in de zorg, onderwijs en bedrijfsleven rukken games en gametoepassingen op. Disruption & Innovation, het thema van de 5e editie van het gamecongres Game in the City illustreert de impact van gametechnologie op de hedendaagse samenleving.

Luister en leer van bekende Nederlanders als Epke Zonderland en Tim Coronel, Pim Smitz (CEO Talpa) en andere captains of industry, ontmoet de Koreaanse handelsdelegatie en andere zakenpartners en breng je kennis naar de next level tijdens Game in the City op 22 en 23 november

Wat hebben een Epke Zonderland, Tim Coronel en Pim Smitz (CEO Talpa) met elkaar gemeen?
Game in the City brengt op 22 en 23 november een uitgebalanceerd congresprogramma. Sprekers als Olympisch kampioen Epke Zonderland, coureur Tim Coronel, Pim Smitz (CEO Talpa) en tal van toonaangevende gamedevelopers, onderzoekers en ondernemers belichten vanuit hun eigen perspectief technische en maatschappelijke ontwikkelingen en vertellen over de impact die gametechnologie heeft op entertainment, bedrijfsvoering en maatschappij. Kennismaken met smaakmakers en beeldbepalers in de game- en mediaindustrie kan tijdens de business trade fair of tijdens speciale speeddate kennissessies.

Koreaanse belangstelling voor Nederlandse Game Industrie
Ook internationaal staat de Nederlandse game industrie in de spotlights. Zuid-korea is ook dit jaar weer aanwezig op Game in the City. Nu met een handelsdelegatie van 10 organisaties en de opdracht de relatie met Nederlandse gamedevelopers te versterken en aansluiting te zoeken bij de Europese game industrie. Het bezoek, op initiatief van de Dutch Games Association, Gyeonggi Content Agency (GCA) en de Seoul Business Agency (SBA) sluit aan bij de ambitie om samenwerking tussen Nederlandse developers en internationale partijen te versterken.

Zelf meespelen in TV formats met interactieve TV en Second Screen
Interactieve TV en Second screen toepassingen staan op het punt van doorbreken. Door integratie van game technologie en speltheorie in de TV formats wordt de beleving en de betrokkenheid van de kijker intenser. Tijdens het iMMovator Cross Media Cafe op Game in the City wordt onder meer Pim Schmitz, CEO van Talpa, hierover geïnterviewd. Ook worden toepassingen in de praktijk geïllustreerd. Zo laat het bedrijf Civolution zien dat je ook achteraf nog met je tablet of smart phone met een TV programma mee kunt spelen. De tablet luistert naar het geluid van het programma en ontdekt daarmee zelf waar je bent. Zo kun je bij de “Walking Dead” gaan voorspellen wie er de meeste zombies gaat doden in een scene en welke wapens daarvoor worden gebruikt.

Microsoft voorloper in verrassende toepassingen van technologie
Microsoft is als partner groot aanwezig op Game in the City. In en om een van de treinwagons in de Rijtuigenloods kun je zelf de nieuwste beleving ervaren op het gebied van games en media. Tijdens het congres zijn er verschillende presentaties die dieper ingaan op nieuwe mediabelevingen zoals Interactieve TV met de Kinect, Kinect toepassingen in Zorg en Marketing, en de mogelijkheden in combinatie met Windows 8.  Autocoureur Tim Coronel, drievoudig deelnemer aan Parijs-Dakar, vertelt meer over hoe hij als coureur racegames ervaart. Na de presentatie kun je hem uitdagen voor een race in de Xbox360 game Forza Horizon.

Congres Game in the City – 22 en 23 November
Game in the City is een 2-daags zakelijk evenment rond games en nieuwe media op 22 en 23 November in Amersfoort. Bekende Nederlanders zoals Epke Zonderland, Tim Coronel en Pim Schmitz vertellen meer over hun visie op games. Er zijn meer dan 50 sprekers uit de Nederlandse game industrie en het buitenland die een verhaal presenteren. Game in the City vindt plaats in de Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort. Inschrijven voor Game in the City kan nog steeds op: www.gameinthecity.nl

Uitreiking Dutch Game Awards – 22 November
Op 22 november worden tijdens de Control Industry Dinner op Game in the City voor de 5e keer de Dutch Game Awards uitgereikt. Dit zijn de Oscars voor de Nederlandse Game Industry. De genomineerden voor de 14 Awards zijn vorige week bekend gemaakt. Meer informatie over de Dutch Game Awards vind je op: www.dutchgameawards.nl

Game in the City / Dutch Game Awards is een initiatief van Amersfoort Creatieve Stad in samenwerking met partners als Control Magazine, Dutch Game Garden, iMMovator, iZovator, Syntens, HKU en Dutch Games Association.