Amersfoortse ontwerpers verklaren iedereen tot designer

Tijdens de Dutch Design Week van 20 t/m 28 oktober kan je kennis maken met Pop Up Pallets. PuP. is geschikt voor het inrichten van een ( tijdelijk) project. Denk aan een restaurant, een tentoonstelling, een presentatie, een kantoor.

PuP is een helder en sympatiek systeem bedacht door de Amerfoortse ontwerpers Egbert van Triest en Rudolf van Nierop om met blank houten pallets flexibel, ongedwongen en creatief te ontwerpen, bouwen en in te richten.


“Iedereen designer!” is het motto waarmee ze niet alleen de bezoekers van de Dutch Design Week prikkelen maar ook de toekomstig gebruikers. Het open source karakter van dit concept maakt het mogelijk dat iedereen mee ontwerpt aan PuP ; alle ontwerpen worden openbaar gedeeld.

PuP is

  • Fair Product, pallet van europees blank vuren hout, FSC gekeurd, droog en gebruiksklaar.
  • Fair Use, mooi blank vuren hout. Degelijk gemaakt, gunstige maten, sterk. Eindeloos herbruikbaar.
  • Fair Price, afwerkingen en montage op verzoek voor nuchtere prijzen.

Dat het concept werkt is inmiddels al bewezen. De vernieuwde ruimte van Meet en Discover! aan de Stadsring 2 Amersfoort heeft een PuP opstelling staan in de centrale ruimte.