DROPSTUFF en Amersfoort op zoek naar jong game-talent

DROPSTUFF.nl en de stad Amersfoort dagen je uit om een interactieve game te ontwerpen voor het DROPSTUFF netwerk, met als thema ‘Pleased to meet you’. Een game die mensen prikkelt tot ontmoeting en samenspel, zowel virtueel als realtime rondom de schermen van DROPSTUFF op diverse plaatsen in Nederland, waaronder Amersfoort. Minstens zo belangrijk als de inhoud, is voor ons de artistieke vormgeving van de game.

Technische voorwaarden

  • Webtechnieken die werken binnen Google Chrome
  • De applicatie moet een resolutie hebben van 1152x320px
  • De applicatie moet leesbaar en duidelijk zijn op 512x144px (55% kleiner, zoomfunctie browser).
  • De webaplicatie heeft een maximale afmeting van 296x210px
  • Uiteindelijk moeten alle applicaties op de DROPSTUFF.nl server geïnstalleerd worden voordat deze vertoond kunnen worden.

Een jury zal de inzendingen beoordelen op artistieke kwaliteit, originaliteit, aantrekkelijkheid om te spelen en haalbaarheid. Als je concept geselecteerd wordt, ontvang je een budget van max. € 5.000,- ex. btw voor de uitvoering en zal je game op alle DROPSTUFF schermen in Nederland gespeeld worden. Er kunnen 2 á 3 games ontwikkeld worden.

Game in the City

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens Game in the City 2012 op 22 +23 november 2012 in Amersfoort. Game in the City is een tweedaags event op het gebeid van media en games, met twee congresdagen en de uitreiking van de Dutch Game Awards. Dit jaar wordt het voor de 5e keer gehouden in opdracht van de Gemeente Amersfoort in het kader van Amersfoort Creatieve Stad.

Inschrijven voor dit event met als thema Disruption & Innovation is nog mogelijk.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van DROPSTUFF of Game in the City.

Aanmelden

Omdat we jong talent willen stimuleren staat de prijsvraag open voor studenten of als je maximaal 5 jaar bent afgestudeerd. Aanmelden kan met het aanmeldingsformulier op DROPSTUFF.nl. Omschrijf het concept in 1 á 2 A-4 en voeg 2 á 4 beelden toe. Deadline inzendingen: maandag 22 oktober. Middernacht.

Vragen?

Pleased to meet you, hope to get your game!