PechaKucha #6 doorslaand succes

Janne Willems [www.plukjemomenten.nl] verzamelt mooie momenten. Zij doet dat in de trein, door het hele land. Bezoekers van een PechaKuchaNight krijgen mooie momenten op een presenteerblaadje aangereikt. Twaalf inspirerende sprekers vormden 2 februari tijdens PKN vol. 6 in De Kelder in Amersfoort een uiterst gevarieerde line-up. Weten wat je hebt gemist, of de presentaties terug kijken? Het kan op http://www.pechakucha033.nl

Ingrediënten voor jam en appeltaart kun je dus gewoon zelf plukken, op honderden plekken in de stad. Elma Roelvink [www.plukdestad.nl] liet het zien en proeven. Een echt groene stad is een eetbare stad. Doe ook eens aan guerrilla gardening! Besef je wel dat elk woord bij iedereen weer een ander beeld oproept? Handig om te weten als je effectief wilt communiceren. Wendy Nieuwland en Maaike Nooitgedagt [www.gewoonaandeslag] maakten tijdens een leerzame olifantenjacht de verrassende wereld achter woorden inzichtelijk. En dankzij Harmen Zijp en Diana Wildschut [www.dewar.nl] denkt Amersfoort nu bij het zien van beelden van badeendjes ongetwijfeld aan de nieuwe Universiteit van Amersfoort die in hun ‘rommelhok vol stel gekken’ organisch aan het groeien is.

Van een kerkorgel een draaiorgel maken door er een as doorheen te rammen en muziek maken van streepjescodes: voor theatrale objecten en nog veel meer moet je dus duidelijk bij Leo van der Veen [www.nr74.org] zijn. Aan creativiteit geen gebrek in Amersfoort. Energie-nerd Maarten Welmers deed dan ook een oproep aan alle aanwezigen hem bij te staan bij het sexy maken van energiebesparing. Ben van der Steen [www.geesa.nl] bewees dat inderdaad elk onderwerp sexy kan zijn. Omdat je met wilskracht veel meer kunt dan je denkt. Ook de boodschap van Donna Schaap – zelfbenoemde kers op de taart – komt erop neer dat al je wensen zijn te realiseren. Als je maar weet wat je wilt en erop vertrouwt dat het goed komt. Niets is onmogelijk en passie werkt aanstekelijk. Zo kun je – als je Raymond van den Hoek [www.brayn.nl] heet tenminste – zelfs voetbalsupportersjaaltjes aan de creatieve man/vrouw brengen. Doe eens wat aan de popcultuur in Amersfoort, wil hij maar zeggen. Pianist Frank Oppedijk [www.verrassendklassiek.nl] stond als laatste spreker op het podium, met als doel de stof van klassieke muziek af te blazen.

Twaalf sprekers gingen de uitdaging aan om in zes minuten tijd, aan de hand van 20 beelden, hun passie over te brengen. Honderdvijftig mensen keerden aan het eind van de avond huiswaarts met een hoofd vol inspiratie. Wie het heeft gemist: de filmpjes van alle presentaties zijn vanaf 6 februari terug te zien op www.pechakucha-amersfoort.nl.

Tijdens de afgelopen PechaKucha Night #6 op 2 februari in Poppodium De Kelder, heeft media groep EVA ook een aansprekend video verslag gemaakt.