Workshop Service Design

De term Service Design wordt steeds vaker gebruikt in de media. Maar wat houdt het eigenlijk in? Wat kan het betekenen voor een bedrijf of organisatie? Als vervolg op de korte en krachtige kick-off meetings over Diensteninnovatie organiseert Amersfoort Creatieve Stad een workshop over Service Design. Op 19 oktober en 23 november (o.v.) zal Arne van Oosterom van Design Thinkers de workshop Service Design leiden.

Creatieve aanpak
Bij diensten ontstaat waarde door de interactie met de gebruiker. Deze interactie en het identificeren van problemen hierbij vormen het uitgangspunt van het innovatieproces. Door diep in de huid van de gebruiker te kruipen ontstaan nieuwe en vaak niet vermoede inzichten. Er is de afgelopen jaren een nieuwe benadering ontstaan om dit gebied te ontginnen en vorm te geven: Service Design. Service Design is een systematische en creatieve aanpak van diensteninnovatie. Service Design kan ingezet worden om nieuwe diensten en klantervaringen te ontwerpen. Daarmee creëert u unieke waarde voor uw klanten, die niet eenvoudig door een ander gekopieerd kan worden!

Programma
Het programma is ontwikkeld voor alle organisaties (>10 m/v) in de regio Amersfoort die diensten leveren. Of u professionele zakelijke dienstverleners bent, IT diensten levert, maatschappelijke- of medische zorg verleent, vervoer of logistiek etc. Als diensten maar de kern van uw activiteiten vormen.

Datum: 19 oktober en (o.v.) 23 november
Locatie: Stadscafé de Observant in Amersfoort
Tijd: 13.00 uur ontvangst, 13.30 – 17.00 uur workshop
Kosten: Deelname is gratis

Klik hier om u aan te melden.

Bent u na afloop enthousiast en wilt u verder? Dat kan. Amersfoort Creatieve Stad heeft hiervoor een follow-up programma. Dit kan wellicht met meerdere organisaties samen of individueel. Neem contact met ons op via nils@amersfoortcreatievestad.nl om de mogelijkheden te bespreken.