8 uur overwerken 033 smaakt naar meer

De eerste editie van acht uur overwerken Amersfoort was een groot succes. Ruim 50 mensen waarvan 35 creatieven en 5 afgevaardigden van goeden doelen verbleven vrijdagavond 8 uur op De Inspiratieboot in Amersfoort. Na een uitgebreide briefing gingen de 35 creatieven aan de slag voor Stichting Rijk, Humanitas, Motiva, de Spullemannen en Voedselfocus. Vele discussies, zweetdruppels, tweets en uren later presenteren de teams rond half 2 hun resultaten aan de goede doelen.

De ideeën variëren van super tastbaar tot hele nieuwe invalshoeken voor de vraagstellingen. Allemaal verrassend en spannend om de komende tijd mee verder te gaan.
Voor de FabLab van de Spullemannen is een complete levenscyclus uitgewerkt met veel ideeën in de verschillende fases.

Motiva straatadvocaten heeft een nieuw concept om het beeld van dakloze bij te stellen in de vorm van een filmconcept, een dakloze wandeling door Amersfoort en een concrete powerpointpresentatie gericht op Daklozen in Amersfoort voor scholen met veel interactieve momenten.

Voor Humanitas ligt er een plan om met ambassadeurs in bedrijven te gaan werken, om zo de banden tussen Humanitas en bedrijfsleven te versterken, onder andere door uit te dragen wat Humanitas aan preventie doet voor uitval binnen bedrijven.

Stichting Rijk heeft een communicatieplan waar ze de boer mee op kunnen, enkel nog kiezen uit de grote aantal ideeën die het team heeft geleverd.

Voedselfocus heeft een nieuwe naam gekregen; Voedselbank en een nieuw logo plus keurmerk en folder. Daarbij een uitgebreid plan om bedrijven via een keurmerk/sticker te binden aan de voedselbank. Om op die manier te laten zien dat ze de voedselbank steunen een mooie mvo-gedachte.

Moe maar voldaan keek iedereen terug op een prachtige première van 8 uur overwerken in Amersfoort.
Organisator Gijsbert Raadgever: “Volgend jaar willen we meer: meer goede doelen meer deelnemers en nog meer resultaten!”

De volgende creatievelingen hebben een bijdrage geleverd:
Emely Hendrix Lisette van Essen Erica Heykoop Juan Felix Sandra Goutier Jette Jongerius José ter Haar Derrick Stomp Elise de Bres Erik Visser Gijsbert Raadgever Erwin van Wingen Sigrid van der Hoeven Jan van der Smissen Marnix Bras Simon de Jong Maarten Molenaar Anneke Savenije Stephan Bouman Hans Goslinga Tamara Oosterlaar Monique Schouten Derk-Jan Huisman Albertine Dijkema Koen Overeem Pim Jonkman Eugenie Israel Henk Jan van Boeijen Jasper van Blerk Eugene Zaaijer Margon van Toor Maxxomatic Simone Bommelje Laurens Olieman Irvin Tianne van Woudenberg.