6 – 14 juni NLGD Festival of Games

Met meer dan 1500 bezoekers is het NLGD Festival of Games in Utrecht een van de grootste puur zakelijke game festivals in Europe. Het is de NLGD organisatie gelukt om meer dan 25 publishers, portals, financiers, licenseholders en distributeurs naar Nederland te halen om creatief talent te ontmoeten tijdens het eerste Pitch and Match event: Nintendo, GameForge, Aeria Games, Eidos, Game Entertainment Europe, Bigpoint, Gamigo, Gamersfirst (K2) en tal van andere grote spelers in de game wereld geven acte de presence. Op http://www.festivalofgames.org/pitch staat een volledig overzicht van alle Pitch & Matchs deelnemers en kan je inschrijven voor een meeting met een van deze partijen. Je hebt dan 30 minuten de gelegenheid om je games te pitchen en hopelijk zaken te doen.

Voor de NLGD Conference zijn de meeste sprekers inmiddels bevestigd.Op Festival Of Games een vind je een volledig overzicht van de sprekers.
Je kan keynotes verwachten van onder meer Jonathan Salem Baskin van Baskinbrand.com (Game Over: From Branded Games, To Brands As Games), Sean Kauppinen van Digital Entertainment Agency (A View of the Global Games Industry from Space) en van Adrian Hon van Six to Start (Why stories in games suck). Adrian Hon is de bedenker en maker van een van de grootste Alternative Reality Games ooit gemaakt: Perplex City. Adrian is inmiddels samen met zijn broer Dan, oprichter van Six to Start waar zij nieuwe vormen van belevenisentertainment en recruitment games voor onder andere de BBC en uitgever Penguin maken. Professor Arnold Wilkins van de Faculteit Psychologie van de Universiteit van Essex houdt zich al jaren bezig met de effecten van het kijken naar beeldschermen, zoals visuele stress en epilepsie. In zijn keynote op het Festival of Games gaat Wilkins dieper in op de visuele effecten van kleur op het menselijk brein. De impact hiervan is direct toepasbaar bij het ontwerpen van games. De laatste 3 keynotes worden in de komende weken bekend gemaakt. Nieuw op het festival programma dit jaar zijn de uitgebreide workshops. Zo geven Gino van den Bergen en Kees van Kooten een ‘Crash Course in Collision Detection’, verzorgen Kars Alfrink en Minkette ‘Playful tinkering, an urban games workshop’ en verzorgt Susan Gold een ‘Education Workshop’.

Toegang tot het congres kost 595,- euro (inc. BTW) voor een All Access pas. Je hebt dan toegang tot alle sessies tijdens de NLGD Conference op 10, 11 en 12 juni inclusief Lunch en Drinks, toegang tot de UnitedGames Industry Party, toegang tot de Summit Music@Games op 13 juni en toegang tot de businessfair, met op woensdag 10 juni de NLGD Control Career fair en op donderdag 11 en vrijdag 12 juni de Expo en Pitch and Match. Voor studenten geldt een gereduceerd tarief: zij betalen slechts 65,- euro. Wel moet je dan zelf voor je drankjes en je lunch zorgen. Ook voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen en leden van de Dutch Game Association geld een speciaal tarief.

Voor meer informatie zie: www.festivalofgames.nl